Četvrtak 02.02.2012.
14:08
Srna

Tačijevi tajni agenti prete smrću protivnicima?

Obraćajući se sa skupštinske govornice, Selimi je upozorio da u poslednje vreme pripadnici ŠIK-a, anonimno i bez skrupula prete svim ljudima protivnicima Tačijeve tiranije.

Redžep Selimi: ŠIK, tajna obaveštajna služba bliska kosovskom premijeru Hašimu Tačiju, ucenjuje i preti Tačijevim protivnicima
 

"Javnost mora da zna da pripadnici ŠIK-a, bez uniformi, posećuju pojedince i prete im, čak i likvidacijom, da moraju prestati da se protive Tačiju, njegovoj tiraniji i strahovladi", rekao je Selimi, koji je do pre nepunu godinu dana bio jedan od najbližih Tačijevih saradnika. Njih dvojica su blisko sarađivali i u vreme delovanja bivše OVK i u periodu posle povlačenja srpske vojske i policije sa Kosova i Metohije.

Selimi je upozorio da pripadnici ŠIK-a, pod "Tačijevom dirigentskom palicom neće uspeti da uteraju strah ljudima koji javno govore o Tačijevoj tiraniji, njegovom kriminalu i korupciji".

"Nećete uspeti. Ne plašimo se. Istina mora izaći na videlo", rekao je Selimi i sa javne govornice poručio da javnost mora da zna da tajna obaveštajna služba ŠIK nije ukinuta - kako to tvrdi Vlada i njen premijer.

"Ljudi su se presvukli. Skinuli su uniforme i sada, obučeni u civilno odelo, nastavljaju da ucenjuju, prete i zavode strah", rekao je Selimi, pozivajući sunarodnike i odgovorne Albance da dignu glas protiv strahovlade i tiranije.

Selimijev nastup dovodi se u direktnu vezu sa podizanjem optužnice protiv Fatmira Limaja, bivšeg komandanta logora "Klečka" kod Lipljana, koji je posredstvom advokata zatražio da Tači i komandant Kosovskih bezbednosnih snaga Kadri Veseli priznaju da su bili obaveštavani o aktivnostima pripadnika OVK-a u tom logoru, u kome je posle mučenja ubijeno više desetina srpskih civila.

2024 © - Vesti online