Četvrtak 02.02.2012.
12:37 >> 14:53h
Fonet

Deo SPO traži istupanje iz "Preokreta"

Predsednici opštinskih odbora SPO Vračara i Voždovca zatražili su od Vuka Draškovića da se ogradi od izjave Čedomira Jovanovića o Republici Srpskoj i objavi da je SPO istupio iz pokreta "Preokret"
 

Potpisnici zahteva, Ružica Vemić i Ljubomir Sokolović, smatraju da bi Drašković to trebalo da učini samostalno, "kao što je samostalno i bez konsultacija sa stranačkim organima doneo odluku da stupi u politički pokret sa kojim stranka nema nikakvih dodirnih programskih tačaka".


Oni ističu da su ekstremne izjave Jovanovića, poput one da je RS genocidna tvorevina, najbolja potvrda da SPO mora odmah da se vrati svom izvornom državotvornom programu, jer će, u suprotnom, nestati sa političke scene.


Srpskom pokretu obnove, ocenjuju Vemić i Sokolović, potrebna je odgovorna nacionalna i državna politika, jer je na toj politici i osnovan pre 20 godina.

Sa druge strane, potpredsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Aleksandar Jugović je, povodom zahteva da SPO istupi iz "Preokreta", izjavio da on dolazi od "isključenih, dakle bivših", članova SPO, kao privatnih lica, napominjući da su to njihovi lični stavovi, "čija je težina srazmerna težini zahteva svakog birača". Jugović je ukazao da će oni na izborima imati prilike da glasaju za one stranke i za one stavove koji su im najprihvatljiviji.


Jugovića, međutim, čudi da "mediji toliko puta ponavljaju političke izjave običnih građana, koji se lažno predstavljaju kao stranački funkcioneri".


- Ovo je dobra prilika da sedam milona ljudi u Srbiji nauči kako može, lažno se predstavljajući, da u javnost plasira lične probleme, zaključio je Jugović.

2024 © - Vesti online