Četvrtak 02.02.2012.
10:12
Press

Odgovor Lauševiću: Nisi se kajao i nisi se osvrtao

Vučinićeva sestra Maja poslala je redakciji ''Presa'' pesmu u kojoj navodi kako je ta knjiga uticala na nju.

Žarko Laušević

- Kada je Laušević mogao da objavi knjigu koja je štampana u četiri tiraža, možemo i mi da napišemo jednu pesmu - rekla je Maja Vukčević za beogradski list.

Do znanja vode spiralne stepenice,
Plamen će jednom pojesti sve,
Umreće čak i sećanje.


Celog života si se spremao za to,
Odlučno učini poslednje korake.


Zato uzmi pero u ruke
Veliki čoveče
Dovrši tu poslednju stranu
Došlo je vreme da se sklope korice.

Zbaci okove što si godinama lomio
Lezi i zatvori oči pred zadnje buđenje.


A nama ostavi da oplakujemo
Sve one koje si greškom precrtao,
Jer se nisi kajao i nisi se osvrtao.

Porodice ubijenih mladića do sada nisu žele ni na koji način da komentarišu Lauševićevu knjigu, koja je izdata pre tri meseca, a koja je do sada odštampana u skoro 400.000 primeraka. Članovi porodica izrazili su ogorčenje kada je predsednik Srbije Boris Tadić nedavno pomilovao glumca.

Podsetimo, nakon što je Laušević pomilovan, majka Radovana Vučinića, Ikonija, rekla je da je ne boli pomilovanje, ali da ne može da izdrži da Lauševića gleda na televiziji sa ''onom knjigom".

S druge strane, Nebojša Pejović, brat pokojnog Dragora, izjavio je da je žalosno i tragično da se dodeljuju nagrade i titule junaku za ubistva nedužnih mladića, navodi list.

- Sve je toliko tužno i tragično. U jednoj državi je osuđen, u drugoj oslobođen. Šta god ko mislio, ipak je on oduzeo dva ljudska života. Neka predsednik Tadić slobodno dođe kod nas da vidi gde nam je mladost sahranjena - rekao je Nebojša.

2024 © - Vesti online