Četvrtak 02.02.2012.
08:00
Vestionline

Potpuno novi Ford B-MAX na auto salonu u Ženevi

B-MAX-ov genijalan dizjan i tehnologija bez premca postavljaju nove standarde za pametna, kompaktna, vozila koja su "prijatelji" urbanih sredina .

Rešenja koja ga izdvajaju, između ostalog, uključuju tovarni prostor vodeći u klasi, visok kvalitet izrade i materijala, kao i napredne nove motore.

Ford B-MAX

Ford će široko otvoriti vrata svog potpuno novog, za proizvodnju spremnog, svestrano upotrebljivog kompaktnog vozila (compact multi-activity) B-MAX, koje će imati glavnu ulogu na salonu automobila u Ženevi, u martu 2012.

Fordov predsednik i izvršni direktor Alan Mulally će u Ženevi predstaviti novi B-MAX, koji obećava da će postaviti nove standarde svojim jedinstvenim dizajnom i tehnološkim karakteristikama najboljom u klasi. Njegov povratak u Ženevu, u punoj proizvodnoj formi, dolazi samo godinu dana od kako je na istom mestu predstavljen kao koncept vozilo.

"B-MAX kombinuje uzbudljiv, inovativan dizjan sa funkcijama koje su ranije mogle da se pronađu u velikim automobilima", kaže Stefen Odell, predsednik i izvršni direktor Ford Evropa.

"To je potpuno novi automobil koji odgovara na potrebe sve većeg broja kupaca koji žele mnogo više od svojih malih automobila."

Uvoođenje B-MAX-a u proizvodnju traži novi pristup konstrukciji vrata, što je rezultiralo široko otvorenim pristupom u unutrašnjost za vozače, putnike i prtljag; sa centralnim stubovima integrisanim u sama vrata. B-MAX će takođe odlikovati odlična izrada i visok kvalitet materijala, koji će se retko nac'i na pristupačnom, kompaktnomm automobilu, zajedno sa fleksibilnim sedištama i prostorom za teret vodećim u klasi.

Fordov novi 1,0-litarski EcoBoost benzinski motor, sa svojom naprednom kombinacijom snage i efikasnosti, biće dostupan i u B-MAX-u, kao i ''Duratorq TDCi'' dizel motori. Ford B-MAX se nac'i u prodaji u Evropi kasnije ove godine.

2024 © - Vesti online