Sreda 01.02.2012.
08:00
24 Sata

Way-C: U prodaji prvi afrički tablet uređaj

"Organizovali smo tim i logistiku za prodaju tablet uređaja od petka. Danas, svako može da kupi jedan", rekao je ovaj 26-godišnjak za AFP.

Tablet je nazvan "Way-C" - što znači "svetlost zvezda" na dijalektu severnog Konga.

"U tehnološkom smislu, ovaj tablet uređaj je jednak svim onima koji se nalaze na tržištu", rekao je Mankou misleći na "iPad" američkog giganta "Applea" i njegove konkurente.

"Way-C" je bio dizajniran u Kongu, gde je po prvi put predstavljen javnosti u septembru 2011, ali je sastavljen u Kini, "iz jednostavnog razloga zato što Kongo nema fabrike, kao i zbog visine cene," rekao je Mankou.

Njegov tablet uređaj će se prodavati po ceni od 150,000 kongoanskih franaka (229 evra), što njegov pronalazač, koji je takođe i savetnik u ministarstvu komunikacija, smatra "prihvatljivim i relativno niskim, s obzirom na korišćenu tehnologiju."


"Sa ovom kompanijom, takođe nameravamo da zaključimo partnerstvo za korišćenje 3G mobilne telefonije, zato što tablet uređaj ima samo integrisan "WiFi" prijemnik.

Finasiranje ovog projekta, pokrenutog 2006. godine, košta više od 80 miliona kongoanskih franaka (skoro 122,000 evra), koje je prvenstveno obezbedio VMK. Planirano je da se od 15. februara ovaj tablet uređaj nađe u prodaji u deset zapadnoafričkih zemalja, kao i u Belgiji, Francuskoj i Indiji."

2024 © - Vesti online