Utorak 31.01.2012.
14:52
Beta

Srbija zaleđena i sutra, negde sneg

Novi snežni nanosi očekuju se sledećih dana u većem delu zemlje

Najviša temperatura će se kretati od minus osam do nula stepeni Celzijusovih. Ujutro će biti jakog mraza, a po kotlinama i visoravnima mestimično magle. Tokom dana u većem delu zemlje biće pretežno sunčano, dok će u Timočkoj Krajini biti oblačno i tmurno.

Posle podne na jugozapadu i zapadu doći će do naoblačenja sa snegom, što će se u toku noći proširiti i na ostale delove zemlje. Vetar će biti slab do umeren, u Podunavlju, Pomoravlju i na planinama povremeno jak, a na jugu Banata i olujni.

U Beogradu će sutra na širem području grada temperatura pasti i do minus 15 stepeni Celzijusovih. U gradu će najniža temperatura biti oko minus 10 a najviša oko minus pet stepeni Celzijusovih.

Preko dana će biti pretežno suncano, vetrovito i veoma hladno, a krajem dana i tokom noći očekuje se naoblcacenje sa slabim snegom povremeno. Vetar će biti umeren, a povremeno i jak, jugoistočni.

U Srbiji će i u narednih sedam dana biti veoma hladno, sa umerenim do jakim mrazom u jutarnjim satima i dnevnim temperaturama ispod nula stepeni Celzijusovih. U tom periodu, ujutro će biti jakog mraza, od minus 20 do minus 10 stepeni Celzijusovih.

Najviše temperature kretaće se između minus 10 i minus tri stepena Celzijusovih.

Tokom ovih ledenih dana preovlađivaće oblačno vreme, povremeno sa snegom, a u Vojvodini se očekuje formiranje snežnog pokrivača. U ostalim krajevima se očekuje povećanje njegove visine. Od 2. do 4. februara očekuje se od 10 do 30 centimetara novog snega.

U Beogradu će i u narednih nedelju dana biti veoma hladno, a tokom ovih ledenih dana preovlađivaće oblačno vreme povremeno sa snegom, uz povećanje visine snežnog pokrivača.

Biometeorološka situacija će sutra i dalje biti nepovoljna po većinu hroničnih bolesnika, a posebna opreznost savetuje se cerebro-vaskularnim bolesnicima i reumatičarima. Meteoropatske reakcije mogu biti jake.

2024 © - Vesti online