Utorak 31.01.2012.
10:32
Srna

Uhapšen napadač na Srbe u Vukovaru

Polupana stakla kafića u kome su Srbi proslavljali punoletstvo

Napad se dogodio 27. januara posle polufinalne utakmice Evropskog prvenstva u rukometu između Srbije i Hrvatske i tom prilikom je jedan muškarac lakše povređen, dok su razbijena stakla na objektu, polomljen inventar i oštećena tri automobila.

Prema navodima policije, 18-godišnji Vukovarac je pokazao grupi mlađih osoba objekat u kojem se proslavljao rođendan, piše "Večernji list".

Protiv njega je podignuta krivična prijava Opštinskom državnom tužilaštvu zbog podsticanja nasilničkog ponašanja koje je dovelo do incidenta, a iz policije navode da nastavljaju istragu s ciljem pronalaženja preostalih počinilaca ovog krivičnog ela.

Dušan Živković, koji je povodom proslave 18. rođendana sina organizovao zabavu, potvrdio je da su navijači provalili vrata, upali u kafić i počeli da razbijaju sve na šta su naišli.

Osim napada na kafić, huligani su posle rukometne utakmice gađali kamenjem i zgradu Samostalne demokratske srpske stranke u Vukovaru.

Posle polufinalne utakmice rukometnih reprezentacija Srbije i Hrvatske, napadi na Srbe su zabeleženi u Splitu i Vukovaru, dok su na pravoslavnoj crkvi u istorijskom jezgu Dubrovnika polupana stakla.

U Splitu su lakše povređena dva člana Veća srpske nacionalne manjine u napadu grupe razočaranih hrvatskih navijača, koji su devastirali prostorije Vijeća na Mažuranovićevom šetalištu.

2024 © - Vesti online