Ponedeljak 30.01.2012.
18:38
Beta

Vesna Pusić sutra u Beogradu

Vesna Pusić

Tokom boravka u Beogradu Pusićeva će se susresti sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, koji će otvoriti sastanak SEECP-a na kojem će se raspravljati o odnosima u regionu, rešavanju preostalih otvorenih pitanja i napretku zemalja jugoistočne Evrope prema evroatlantskim integracijama.

Na marginama sastanka Pusić će imati bilateralni sastanak i sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem, kao i sa ministrima spoljnih poslova Turske i Grčke Ahmetom Davutogluom i Stavrosom Dimasom.

Hrvatska šefica dilplomatije u Beogradu će razgovarati i sa predsednikom Liberalno-demokratske partije Čedomirom Jovanovićem, istoričarkom Latinkom Perović, predsednicom Helsinškog odbora za ljudska prava Sonjom Biserko i dekanom Fakulteta političkih nauka Ilijom Vujačićem, saopštilo je hrvatsko Mininistarstvo spoljnih i evropskih poslova.

Tokom boravka u glavnom gradu Srbije Vesna Pusić će se sastati i s predstavnicima hrvatske manjine - predsednikom Hrvatskog nacionalnog veća Slavenom Bačićem, predsednikom Demokratskog Saveza Hrvata u Vojvodini Petrom Kuntićem i direktorom Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislavom Žigmanovim.

2024 © - Vesti online