Petak 08.01.2010.
13:03
Tanjug

Moguća vakcinacija dece u školama

Više detalja o toj akciji biće poznato početkom sledeće nedelje, rekao je Obradović i najavio da će Ministarstvo prosvete preduzeti odgovarajuće mere i ponovo prekinuti nastavu u trenutku kada epidemiolozi procene da grip nije zaustavljen i da se i dalje širi.

"Članovi radne grupe ipak moraju da daju poslednju reč kada je u pitanju vakcinacija, ali očekujem da bi to za deset do 15 dana trebalo da počne", rekao je Obradović i istakao da će direktorima biti prosleđeno uputstvo u vezi sa sprovođenjem vakcinacije.

Sa tim aktom treba da budu upoznata veća, školski odbori, saveti roditelja, rekao je on, dodajući da vakcinacija dece podrazumeva saglasnost roditelja.

Ukoliko se deca budu vakcinisala u školskom dispanzeru, to znači i organizovanje dolaska i odlaska kao i opravdanje za taj dan. Obradović je objasnio da ako roditelji budu želeli mogu da bude sa svojim detetom tog dana, a podrazumeva se i pregled pre same vakcinacije.

Obradović je rekao da je u pripremi sažimanje nastavnog plana i programa, kako bi se u okviru već predviđenih radnih dana u drugom polugodištu napravio program prema kome bi deca mogla da savladaju izgubljeno gradivo.

2024 © - Vesti online