Ponedeljak 30.01.2012.
10:05
Srna

Dodik: Etničko čišćenje Srba u BiH

Reagujući na optužbe "Kruga 99" da je za smanjen broj Srba koji danas žive u Federaciji BiH u odnosu na 1991. godinu kriva Republika Srpska, Dodik je naglasio da RS vodi odgovornu politiku i apsolutno nastoji da zaštiti Srbe u Federaciji BiH.

Srpska vodi odgovornu politiku: Milorad Dodik

"Srpska vodi odgovornu politiku. U Sarajevu jasno postoji konkretan život, a zašto tamo neko ne živi trebalo bi pitati odgovorne u Sarajevu", rekao je Dodik novinarima.

Predsednik Asocijacije "Krug 99" Sulejman Redžić je prilikom najave teme sesije za položaj Srba u Federaciji BiH optužio Republiku Srpsku, ističući da pozicija Srba u FBiH uglavnom zavisi od politike u Republici Srpskoj prema nesrbima, naročito Bošnjacima.

On smatra da su Srbi u Federaciji BiH često u prilici da, kako kaže, snose "određene konsekvence nacionalističke politike" koja dolazi iz Srpske.

U Federaciji BiH danas ima četiri do pet puta manje Srba u odnosu na popis stanovništva iz 1991. godine, rekao je predsednik Srpskog građanskog veća - Pokret za ravnopravnost Sretko Radišić, uvodničar na redovnoj sesiji Asocijacije "Krug 99" o temi "Srbi u Federaciji BiH".

2024 © - Vesti online