Uvek se nađe ko će da pomogne

Dobili 500 AUD: Jasna Komatina sa sinom Danilom
 

To je i učinio uputivši ovoj nesrećnoj ženi i njenom petoipogodišnjem sinu Danilu, koji žive od 1.600 dinara socijalne pomoći, donaciju vrednu 500 australijskih dolara.


- Bilo je pet sati ujutru kad mi je zazvonio telefon. Onako bunovna javila sam se ni ne sluteći kakvu će mi vest taj telefonski razgovor doneti. U polusnu sam slušala čoveka koji je rekao da se zove Stevo, da je iz Knina, da je pročitao u "Vestima" priču o suprugu, meni i našem sinu, da je bio duboko dirnut našom tragedijom i da je zato uputio Danilu i meni 500 dolara. Srce mi se steglo, pa zaigralo. Bila sam potpuno smetena i onako sanjiva nisam stigla čoveku da se zahvalim onako kako bih želela - ispričala je našim novinarima Jasna Komatina, a potom dodala:
 

Stevo, javite se!

- Nadam se da Stevo redovno čita "Vesti", da će pročitati i moj poziv da mi se ponovo javi i ako je to moguće, bar preko vaše Redakcije, pošalje svoju kućnu adresu kako bih mogla da mu pošaljem pismo i zahvalim se na propisan način. To mi savest i srce nalažu. Nadam se da će naš dobročinitelj izaći u susret ovoj molbi. Učinio je mnogo više, a da ga nismo molili. Za mene i Danila niko nije toliko učinio od smrti našeg hranioca i oslonca. To je prva radost u ovoj kući punoj tuge, neizvesnosti i straha od sutra - rekla je Jasna.

- Moj Miško je bio divan muž, brižni otac, dobar čovek. Ne znam čime je zaslužio takvu sudbinu... Možda je njegova dobrota razlog što je ova pomoć stigla meni i našem sinu... Znam samo da je mnogo voleo svoj zavičaj i znao je danima da mi priča o svom selu gde je kao mali ostao da živi sam s ocem invalidom. Nije bilo dana da ne pomene Kosmet. Upoznali smo se pre sedam godina u Štrpcu, gde sam živela. Miško je došao u posetu, a kao raseljeno lice boravio je u Kraljevu. Zabavljali smo se i ubrzo venčali. To je zaista bilo sedam srećnih godina... - priseća se Jasna Komatina, 40-godišnja udovica Miodraga - Miška Komatine, koji je 20. oktobra ubijen kada je otišao da obiđe imanje u Dobruši kod Istoka na Kosmetu.


Za suze i tugu nije imala vremena. Nova muka na bol se nadovezala. Ona i sin ostali su bez prihoda.


- Nažalost, nemamo ništa. Iako je moj Miodrag imao zlatne ruke i sve je znao da napravi i popravi, primanja od 8.500 dinara po osnovu 26 godina radnog staža u Pećkoj Banji, dopunjavao je dodatnim radom. Nismo ni u čemu oskudevali. Sada Danilo i ja živimo od 1.600 dinara dečjeg dodatka. Eto, i to je moguće. Zato nam je pomoć iz Australije došla kao dar sa neba - rekla je zahvalna Jasna, koja živi u nedovršenoj porodičnoj kući, punoj lepih uspomena.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online