Ponedeljak 30.01.2012.
12:01
S. Sarajlija - Vesti - Foto: Vesti

Od srca za dva srca

Miljenici zemljaka: Marija i Marko Okuka
 

Ovim rečima započeo je svoje pismo Dopisništvu "Vesti" u Beogradu Goran Đurica, deda po pokojnoj majci ovih mališana u kome nas obaveštava o donaciji vrednoj 2.000 američkih dolara.


"Novac je poslala porodica Milinić iz Milvokija, rodom iz Novog Dola u Hercegovini. Milanka, moja sestra od tetke i njen muž Lazar odvojiše deo svog teško zarađenog novca i nađoše vremena za skupljanje priloga od prijatelja i poznanika, pod motom "Od srca za dva srca". Dođoše do ove pozamašne sume novca da se, kako rekoše, nađe Marku i Mariji....", piše u nastavku pisma Gorana Đurice u čijoj kući u Berkoviću unuci provode vikende, a žive u očevoj rodnoj kući sa bakom Milom i dedom Gojkom Okuka.


Iz pisma saznajemo i da je priložnika bilo mnogo, ali da nisu želeli da im se imena objavljuju kako ne bi oduzimali prostor u novinama Marku i Mariji, jer sve što "Vesti" pišu o njima sa zanimanjem čitaju, a od pogleda na sliku srce im bolno zakuca zbog tragedije koju su tako mali doživeli, ali i sreće što izgledaju zdravo i spokojno. Ti ljudi velikog srca u kojima su trajno mesto zauzeli maleni brat i sestra poreklom su iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Srbije, sa Banije, Korduna, iz Krajine, zapravo cele Hrvatske.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


"Moram da priznam da čovek dok ne doživi nesreću naših razmera nije u stanju da spozna ni razmeru ljudske dobrote i smisao poruke "ljubi bližnjeg svog". Novčana pomoć koju smo dobili ne znači mnogo Marku i Mariji u ovom času, ali njenu vrednost shvatiće u bliskoj budućnosti. Deca brzo rastu, naročito oni koji ostanu bez roditelja brže rastu i brže sazrevaju...", piše u nastavku Goran Đurica.


Novac je stigao samo nekoliko dana od davanja godišnjeg pomena roditeljima Marka i Marije, stradalim u saobraćajnoj nesreći.


"Nama, na čija pleća pade teret ove nesreće i blagodet što imamo njih dvoje, Marka i Mariju, svaka pomoć i lepa reč su znak pažnje i saučešća u našem bolu, podrška da ga savladamo i deci se posvetimo. Mi, deke i bake, iznenađeni smo da se svaki dan neko seti naših unuka, zahvaljujemo se svima uz obećanje da ćemo izvršiti svoju obavezu i Marka i Mariju uvesti u veliku porodicu humanih", piše na kraju pisma zahvalnosti dede Đurice donatorima iz Milvokija, ali i svim drugim sa sve četiri strane sveta.
 

Dobar deda, dobri i unuci

Još jedan deka u dalekoj Australiji želi svoje unuke da uvede u porodicu humanih. Za razliku od Gorana Đurice i Gojka Okuke koji unučiće uče da dobro jednog dana dobrim vrate, naš čitalac Radomir čini dobro da bi se njegovom potomstvu dobro vratilo.
Marku i Mariji poslao je posredstvom naše Redakcije 300 australijskih dolara sa, kako je napisao, decom i unucima.
- Neka bog čuva na okupu Radomirovu porodicu. Neka svi budu zdravi i veseli i neka im se ostvari sve što požele. Narednih dana neko od naše familije novac će da podigne - rekao je Goran Đurica i napomenuo da iste želje upućuje svim čitaocima "Vesti" koji su u protekloj godini delili bol sa roditeljima za izgubljenim sinom i ćerkom i brigu za unuke kojima oca i majku ne mogu zameniti sva blaga ovog sveta.

2024 © - Vesti online