Nedelja 29.01.2012.
22:22
zena.blic.rs

I punačke dame hoće u seksi bikini

Proizvođači bikinija mudro su zaključili da treba povećaju ponudu većih modela, jer je sve više devojaka i žena sa pozamašnim oblinama. To u neku ruku predstavlja revoluciju u zemlji gde se gaji kult tela. Do skoro punačke dame nisu ni razmiljale o tome da se na plaži pojave u malenim dvodelnim kupaćim kostimima. Mogle su da biraju da li će nositi one neprivlačne jednodelne modele ili široke majice i šotseve.

Brazilke su se pobunile i glasno izrazile svoje mišljenje da nisu sve građenje kao Žizel Bundšen, njihova sunarodnica i jedna od najpoznatijih manekenki na svetu.
 

"Do sada su prozvodili bikinije u malim veličinama koje su samo mršave devojke mogle da obuku. To nije fer, ne možemo sve imati telo poput modela. Izgleda su proizvođači kupaćih kostima shvatili da je malo Brazilski koje su mršave poput Žižel", zadovoljno kaže Elisangela Inez Soares, majka četvoro dece, koja je ponosno upakovala svoje obline u dvodelni kupaći veličine 12.

Prosečna Brazilka nije mogla da nađe dvodelni kupaći

Clarice Rebelatto, dizajnerka plus sajz bikinija, potvrđuje da prosečna žena u Brazilu ranije nije mogla da pronađe dvodelni kupaći u većeg broja.


"Iskreno, žene koje su punije imaju problem da pronađu za sebe bilo šta od garderobe, jer se sve proizvodi po nekim nerealnim merama. Ja nosim broj 10 i imam dosta problema da pronađem garderobu koja mi se dopada, a da je proizvedena u mom broju. Pomislila sam kako li je tek ženama koje su punije od mene. Zbog toga odlučila da pokrenem sopstvenu liniju bikinija koja je za kratko vreme postala hit u Brazilu", priča Clarice.

Iako bi po slikama sa čuvenih plaža Ipanema i Kopakabana moglo da se zaključi kako su Brazilci fit nacija, u stvarnosti je situacija dosta drugačija. Prema podacima iz 2010. godine, oko 50 odsto žena i mušakarca je gojazno. Pred ovom činjenicom i dalje zatvaraju oči neki od najpoznatijih proizvođača kupaćih kostima, koji na tržište plasiraju modele do veličine 6.

Clarice Rebelatto smatra da je u pitanju klasičan snobizam, te da neki kreatori ne žele da se njihov brend povezuje sa zdepastim, debelim ženama. Njihovi kupaći su namenjeni za mršave, bogate i šik dame", ironično zaključuje Clarice, koja veruje da će modna industrija morati da se prikloni trenutnoj situaciji i navodi će upravo Brazil biti domaćin prvog Izbora lepote "Miss Plus Size".

Soares, jedna od učesnica takmičenja, srećna je što je i punijim devojkama omogućeno da pokažu svoju lepotu.

"Bog je neke devojke napravio mršavim, a mene punačkom. Moja debljina je božji dar", mudro zaključuje tamnoputa lepotica.

2024 © - Vesti online