Petak 08.01.2010.
11:30
Vestionline

Danilović: Nek' se spremi "Arena"

"Iako nam niko nije davao realne izglede da se plasiramo u Top 16 Evrolige ove sezone, mi smo to opet uspeli da uradimo. Ovaj uspeh dobija još više na značaju kad se zna da smo imali izuzetno tešku grupu, u kojoj su sve ekipe osim Unikahe i Olimpijakosa bile u konkurenciji za plasman u Top 16. Navijači su opet bili fantastični, zahvaljujem ima na sjajnoj podršci. Sve ovo će već sutra proći, jer u Srbiji je svakog čuda dva dana dosta", rekao je Danilović i dodao:

"Neka se ljudi iz Beogradske Arene spreme za razgovore, nadam se da ćemo i ove sezone igrati tamo i napraviti spektakl kao što je to bio slučaj prošle godine", objasnio je Danilović.

Partizan je u sredu u prepunom "Pioniru" pregazio Lijetuvos Ritas 97:67 i obezbedio plasman u Top 16 fazu, po četvrti put uzastopno.

"Presrećan sam. Ova satisfakcija je nešto što parama ne može da se kupi. Igrači koje treniram su pre svega fantastični ljudi. I kada im primanja kasne, to nijednog trenutka ne može da se oseti. Mnogo lepih stvari smo proizveli svih ovih godina, na super način predstavljali klub, grad i zemlju. Bilo bi lepo da se to sagleda na pravi način i da Partizan konačno dobije podršku kakvu zaslužuje. I mene ponekad nervira kada se navijači koncentrišu na nešto drugo što nema veze sa terenom, ali protiv Ritasa su stvarno nosili tim", rekao je trener crno-belih Duško Vujošević.

Junak pobede Aleksandar Rašić koji je ubacio 26 koševa, rekao je da je Partizan postigao veliki uspeh plasmanom u Top 16, ali da niko od njegovih saigrača nije razmišljao o tome.

"Igrali smo strpljivo, nismo nijednog trenutka razmišljali o razlici, već da odigramo svih 40 minuta i ako nam se ukaže prilika da 'jurimo' prednost. Uspeli smo u tome, ovo je veliki uspeh, posle prošle sezone kada je klub napustila nekolicina igrača. Marić se povredio, ali to nas nije izbacilo iz ritma", rekao je Rašić.

Kapiten Partizana Petar Božić rekao je da će crno-beli u nastavku sezoni igrati rasterećenije, ali ne i opuštenije.

"Zadovoljan sam, nije bilo lako. Prošli smo dalje i bićemo rasterećeniji, ali ne i opušteniji. Ovo je pokazatelj da se u klubu dobro radi", rekao je Božić.

Košarkaš crno-belih Slavko Vraneš uspešno je zamenio Marića u timu. Postigao je 13 poena, uz devet skokova i četiri blokade. Centar srpskog šampiona teško je nalazio reči posle velikog uspeha.

"Ljudi, nikad u životu nisam doživeo ovako nešto! Posle 13 godina košarkaške karijere, desilo se nešto neverovatno. Svi su zaslužni za to što sam uradio, ja sam samo ispratio svoje saigrače. Pravo da vam kažem, odavno nisam toliko vremena proveo na terenu. Bilo je trenutaka kad sam malo posustao, ali verujete, više bih voleo da je Marić mogao da igra. Najbitnije je da smo se ponovo plasirali u Top 16. Kad su svi pomislili da ne možemo ništa da uradimo, mi smo proradili, i to je u ovom trenutku najvažnije. To šta sam uradio na ovoj utakmici, zaboravlja se za dve sekunde, jer već sada počinjemo da razmišljamo o sledećem protivniku", rekao je Vraneš.

2024 © - Vesti online