Nedelja 29.01.2012.
10:09
Srna

"Huligani ugrozili odnose Srba i Hrvata"

Funkioner SSDS-a: Slobodan Uzelac
 

"Sasvim je jasno da takvi incidenti ozbiljno štete normalizaciji odnosa između Hrvata i Srba u Hrvatskoj. Još je jasnije da napadi huligana u Srbiji na hrvatske navijače više štete Srbima nego Hrvatima", rekao je Uzelac za nedjeljno izdanje novosadskog "Dnevnika".

Uzelac, profesor na zagrebačkom Univerzitetu, smatra da će biti veoma teško suzbiti huliganstva te vrste, kako u Srbiji, tako i u Hrvtaskoj.

"I posle preduzimanja odgovarajućih policijskih mera, donošenja pravosudnih presuda prema huliganima, uvek će ostajati dio njih kojima će manipulisati aktuelna politika u obje države. Pri tome, ne radi se samo o vladajućoj politici, nego još češće o opoziciji, koja pali vatru, a onda vladajuće koalicije proziva da nisu u stanju zavesti red", rekao je Uzelac.

Posle napada srpskih navijača na hrvatske navijače i njihove automobile tokom Evropskog prvenstva u rukometu u Srbiji došlo je do napada na Srbe i njihovu imovinu u Hrvatskoj. Hrvatski huligani upali su u Klub srpske manjine u Splitu, kao i u prostorije vukovarskog SDSS-a, ali napadi nisu imali ozbiljnije posledice.

2024 © - Vesti online