Subota 28.01.2012.
19:56
Beta

Putevi do mnogih sela neprohodni, četiri sela bez struje

Foto: Ilustracija

"I dalje su bez struje četiri sela do kojih ekipe Elektrodistrubicije zbog velikih nameta nisu mogle da stignu. Reč je o selima Leskovica, Radosin, Rakov Dol i Crvena Jabuka", kazao je Lazarević agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, danas je iz Pirota kao pomoć u raščišćavanju snega stigla jedna mašina ali zbog loših guma nije mogla da krene na teren.

"U toku dana je delegacija Vojske Srbije obišla neka od ugroženih sela i očekujemo pomoć Vojske kako bi putevi do mnogih sela bili očišćeni", kazao je Lazarević.

Prošlog četvrtka je Opštinski štab za vanredne situacije proglasio vanredno stanje u opštini i uputio apel za pomoć Vladi Srbije, Ministarstvu odbrane i Sektoru za vanredne situacije MUP-a, zahtevajući prvenstveno pomoć u mehanizaciji.

"Do mnogih sela je nemoguće stići zbog visokih nameta snega koji se kreću od jednog do dva metra. Imamo pozive meštana iz mnogih sela koji ne mogu da dođu do lekara ili da kupe hranu koja im nestaje", kazao je Lazarević.

Lokalna samouprava je dok ne stigne pomoć sa strane angažovala mehanizaciju na čišćenju snega na najkritičnijim putnim pravcima do ugroženih sela.

"Čiste se put od Ljuberađe ka Berduju, Crvenoj Jabuci i Rakov dolu, kao i ka selima Studena, Preseka, Zvonce, Rakuta, Bogdanovac, Štrbovac i Linovo", kazao je Lazarević.

2024 © - Vesti online