Nedelja 29.01.2012.
08:00
Vestionline

Škodini automobili među najboljima za 2012.

Škoda superb najbolja u svojoj klasi

"Superb" je sa 22 odsto osvojenih glasova već drugu godinu zaredom trijumfovao u kategoriji uvoznih vozila srednje klase i pri tom nadmašio konkurenciju. Ali i drugi Škodini modeli uverili su stroge ocenjivače: Škodin bestseler "oktavia" odbranio je prošlogodišnje drugo mesto u kategoriji vozila kompaktne klase iz uvoza, baš kao i "fabia", drugoplasirana u svojoj klasi malih vozila iz uvoza. Škoda "rumster" je s prošlogodišnjeg trećeg mesta napredovao na drugo mesto u kategoriji uvoznih monovolumena.

"Radujemo se ovim uspesima", izjavio je na dodeli nagrada u Štutgartu prof. dr. h.c. Vinfrid Valand, predsednik Uprave kompanije Škoda.

"Za nas kao i za vrednosti naše marke ovakav plasman na izboru AMS-čitalaca predstavlja veliko priznanje. Naši automobili su sinomim za inteligentna i praktična rešenja, koja su opremljena savremenim i ekološki prikladnim tehnologijama, a koja su dostupna po pristupačnim cenama. Tako će ostati i u budućnosti: s našim novim modelom "sitigo" kao i s budućom kompaktnom limuzinom želimo da impresioniramo još mnoge nemačke kupce. U okviru Škoda modelske ofanzive možemo svakih šest meseci očekivati po jedan novi model", dodaje Valand.

U ovogodišnjoj 36. anketi najčitanijeg automagazina Evrope, Auto motor und sport, učestvovalo je 116.000 čitalaca, koji su svoje favorite birali u deset kategorija iz sveukupne i uvozne konkurencije.

2024 © - Vesti online