Petak 27.01.2012.
23:19
Srna

Dodik: Vehabije žele da izazovu konflikt

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik
 

"To treba razumeti više kao neku vrstu provokacije, želje da se na neki drugi način izazove pažnja i ljudi moraju biti svesni da to nema samo aspekt želje za mestom života, nego politike koja bi trebalo da tu razvije neki embrion koji bi kasnije morao da se širi i da dođe do određene vrste konflikta", rekao je Dodik.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je da MUP ima indicija, da su lica koja su pripadnici ekstremističkih grupa i vehabijskog pokreta, ispoljavala određenu vrstu interesa za kupovinu nekretnina u Bakincima kod Laktaša, u blizini kuće predsednika Srpske Milorada Dodika.

"MUP će sigurno na odgovarajući način tretirati ta pitanja", rekao je Čađo.

Četvorica vehabija nudili su meštanima po 300.000 KM za imanja, ali niko od njih nije prihvatio da im proda imovinu koja vredi znatno manje od ponuđene cene, piše ''Glas Srpske''.

Vehabije su prvi put u selo Kozara dolazile krajem jula prošle godine i dvojici Hrvata nudile da kupe njihovu imovinu. Jedan od Hrvata kome su vehabije dolazile je i Mirko Agatić, koji kaže da su mu za imanje davali novca koliko kaže ili koliko želi kilograma zlata.

2024 © - Vesti online