Petak 27.01.2012.
22:33
Beta

Samo sistemski protiv korupcije u zdravstvu

Ministar zdravlja Zoran Stanković
 

"Na otkrivanju korupcije ne treba da rade samo policija, pravosuđe i tužilaštvo već i zaposleni u zdravstvu i bolesnici koji u tome učestvuju", kazao je Stanković nakon obilaska bolnice u Prokuplju.

Ministar je istakao da je u borbi protiv korupcije, za evidentne rezultate, potrebna energična reakcija.

"Korupciju i kriminal u zdravstvu treba smanjiti na najmanju moguću meru i po mogućstvu potpuno iskoreniti, kako bi oslobodili sve ono što prestavlja opterećenje za naš zdravstveni sistem, rekao je Stanković.

On je naveo da su sve afere u zdravstvu predočene javnosti, kao i da je sav materijal o njima predat nadležnim sudskim organima i policiji.

"I dalje sve podatke koji se od nas traže dostavljamo, i to je nešto na čemu se stalno radi i što je obaveza svih ljudi zaposlenih u zdravstvu", istakao je on.

Stanković je objasnio da je Zdravstvena inspekcija u proteklom periodu izvršila uvid u veliki broj privatnih zdravstvenih ustanova i da je zbog uočenih slabosti u njihovom radu neke zatvorila.

"Većina njih nije posedovala Zakonom predviđenu aparaturu", kazao je Stanković i naglasio da se sve kontrole vrše po prijavi pacijenata u saradnji sa državnim organima.

2024 © - Vesti online