Petak 27.01.2012.
14:58 >> 16:50h
Vestionline

Đoković: Neopisiv osećaj posle ovakve pobede

Srpski as trijumfovao je posle pet iscrpljujućih setova - 6:3, 3:6, 6:7(5), 6:1, 7:5.

"Neopisiv je osećaj posle ovakve pobede. Definitivno je bio fizički zahtevan meč, emotivno smo ispražnjeni obojica, i mislim da je ovo ubedljivo najbolji meč koji sam odigrao protiv Marija u dosadašnjoj karijeri. Želeo sam da se usresredim na svaki poen. Čestitam Endiju koji se vratio u meč posle 2:5. Bilo je iscrpljujuće fizički i mentalno, bilo je teško da se podnese. Približavajući se kraju sve lakše smo oduzimali servis jedan drugome", rekao je Đoković posle meča sa Škotom u polufinalu, i nastavio:

"Imam privilegiju da sam u društvu legendarnog asa Roda Lejvera, koji je uživo gledao meč sa Marijem. Očekuje me sada finale sa Nadalom, koji mi je takođe veliki prijatelj. Sada moram da se dobro odmorim i spremim za nedelju uveče. Imam niz od šest pobeda nad Nadalom, to je rezultat moje psihičke stabilnosti. On je veliki igrač i nema sumnje da me čeka još jedan veliki meč", izjavio je svetski broj jedan.

Đoković bi u slučaju trijumfa nad Nadalom u finalu koje je zakazano u nedelju od 9,30 časova i osvajanja Australijan opena, postao tek peti teniser u istoriji koji je osvojio tri uzastopne grend slem titule. To je prethodno pošlo za rukom Rodu Lejveru, Pitu Samprasu, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

2024 © - Vesti online