Četvrtak 07.01.2010.
21:29
Vestionline; Sportservis

Venger: Čelsi i Mančester Siti varaju

Venger je ocenio da su premijerligaški klubovi trenutno u najgoroj finansijskoj situciji od kada je on preuzeo "topdžije" 1996. godine.

"Tokom 13 godina koliko radim na Ostrvu, ovo je sigurno najgora finansijska situacija u engleskom fudbalu. Profesionalni fudbal se zasniva na pobeđivanju i balansiranju budžeta. To je osnovno pravilo i nešto za šta se ja borim u Arsenalu. Sve drugo može da se okarakteriše kao varanje i manipulacija. Drugi klubovi imaju veštački priliv novca zahvaljujući bogatim vlasnicima i ne žive od fudbala", istakao je francuski stručnjak i dodao:

"Živimo u takmičarskom svetu i zato trenutnu situaciju mogu da opišem kao finansijski doping. Sa druge strane, Arsenal živi od novca koji sam stvori. Ja se zalažem za to da svi klubovi žive od novca koji sami zarade i da igrače plaćaju na osnovu njihovih realnih mogućnosti i u odnosu na veličinu kluba".

Venger je ocenio da je loše što će sada svaki klub koji ima finansijskih problema pokušati da pronađe bogataša.

"Svi klubovi žive i rade u dugovima, čekajući da se pojavi bogati vlasnik koji će kupiti klub. To se dogodilo sa čelsijem, a mislili smo da će se isto dogoditi i sa Portsmutom. Međutim, ne razumem kako je moguće da je tržište tako aktivno, kada su svi klubovi u dugovima", zaključio je Venger.

2024 © - Vesti online