Petak 27.01.2012.
14:45
Beta

Blokirali Kfor i Euleks zbog hapšenja Srbina

Kako javlja reporter televizije Most iz Zvečana, povod je jučerašnje hapšenje Radiše Vučinića iz Zupča osumnjičenog za ubistvo policajca Kosovske policije Envera Zumberija u julu prošle godine.

Foto: Ilustracija

Jedan od Vučinićevih rođaka Srđan, izjavio je novinarima da su predstavnicima Kfora preneli da je Radiša nevin, da nije dežurao ni na barikadama i da će sve do njegovog oslobađanja, put južna Kosovska Mitrovica - Ribarić biti blokiran.

"Njime neće moći da se kreću pripadnici Euleksa dok je za Kfor i ostala vozila oslobođena jedna kolovozna traka", kazao je on.

Predstavnici Srba iz Kolašina razgovarali su sa nadležnima iz nemačkog kontigenta Kfora u Zupču i od njih tražili da na slobodu puste nevino uhapšenog Vučinića.

Predstavnici Kfora obećali su da će od Euleksovog pravosuđa tražiti informaciju o Vučinićevom hapšenju a iz Euleksa su dodali da će u toku dana Srbe u Zupču obavestiti da li će Vučinić biti procesuiran ili će biti pušten. Radiša Vučinić je na saslušanju posle jučerašnjeg hapšenja u mestu Čabra u opštini Zubin Potok.

Posle jednosatnog zadržavanja na putu, kolona sa vozilima Kfora i Euleksa vratila se ka južnoj Kosovskoj Mitrovici. Situacija je mirna.

2024 © - Vesti online