Petak 27.01.2012.
15:35
Beta

Koštunica: Sa SNS možda, sa DS nikako

"Mislim da smo sada došli do onog trenutka kada se politika DSS gotovo u potpunosti i u svemu razlikuje od politike DS. Reč je o dve potpuno suprotstavljene politike. DS ima ideološki odnos prema EU i mislim da najdublje veruju u dogmu da EU nema alternativu. Iz tog verovanja u dogmu o EU, za politiku DS je prihvatljivo i poželjno sve što iz te dogme proizlazi", naveo je Koštunica.

Koštunica: Sa DS-om stigli do "tačke bez povratka"

U odlomcima iz Koštuničine knjige "Zašto Srbija a ne EU" koje prenosi DSS na svom sajtu, navodi se da je saradnja sa Srpskom naprednom strankom posle izbora moguća, ali da tome moraju da prethode razgovori o suštinskim pitanjima.

Predsednik DSS je naveo da sa naprednjacima najpre treba da razgovara o Ustavu Srbije jer SNS traži njegovu promenu dok je DSS protiv toga.

"Možda najveće razlike postoje oko gledanja dve stranke na odnos EU prema Srbiji. DSS smatra da EU otvoreno, da ne kažem brutalno, pokušava da otme Kosovo od Srbije, dok SNS ne vidi taj problem i smatra da je moguća politika i Kosovo i EU", naveo je Koštunica.

Prema njegovim rečima, dve stranke će morati da razgovaraju i o Statutu Vojvodine, odnosu prema pojedinim liderima u Raškoj i u Crnoj Gori.

"Ovde se ne radi o bilo kojoj vrsti ličnih odnosa ili problema, niti o kadrovskim pitanjima. Reč je o načelnim političkim pitanjima. Samim tim ne vidim nijedan razlog koji bi mogao da utiče da kroz razgovor ne utvrdimo i ne razjasnimo pitanja na koja u ovom trenutku različito gledamo", rekao je Koštunica o odnosima sa SNS.

2024 © - Vesti online