Petak 27.01.2012.
15:24
B92

Nju Order prve zvezde EXIT-a 2012

Nju Order dolaze u Srbiju
 

Jedna od najznačajnijih grupa popularne muzike u poslednje tri decenije, nastupiće sa najvećim hitovima iz svog bogatog repertoara, a ove godine najavili su još jednu poslasticu za fanove: izvođenje pesama iz Joy Division dana. Na poslednjim setlistama NjuOrder nalaze se antologijske pesme ‘Blue Monday’, ‘Regret’, ‘The Perfect Kiss’… ali i ‘Love Will Tear Us Apart’…

EXIT festival će se ove i godine održavati na Petrovaradinskoj tvrđavi od 12. do 15. jula.

Pored Nju Ordera najavljen je dolazak i sledećih izvođača: Buraka Som Sistema, Luciano, Reboot, Kenny Larkin, Robert Dietz, Maayan Nidam...

"Petak 13. jul je datum kad će publika u ovom delu Evrope prvi put imati priliku da prisustvuje koncertu jedne od najvažnijih elektro-pop grupa svih vremena – legendarnih Nju Order.

Nju Order su engleski sastav čiji je spoj elektronskih instrumenata, rokenrol stava i perfektnih melodija uneo pravu revoluciju u muziku, revoluciji čije se posledice još uvek osećaju. Njihov najslavniji singl - "Blue Monday“ - našao se visoko na svetskim top listama svaki put kada je objavljen: originalno 1983, i reprizno 1988. i 1995.

 

Još jedno važno ime ove etikete svakako je Maayan Nidam aka Miss Fitza, čija raznolikost u muzičkom izrazu i savršen osećaj za groove i funk obećavaju plesnu i zavodljivu noć na Dance Areni.

Ova pesma spada u retke klasike pop muzike koji traju duže od sedam minuta, a njen odlučujući uticaj na savremeni dance-pop i kasnije nastalu scenu elektronske klupske muzike, od tehna do hausa, svi priznaju," na stranicama EXIT-ovog zvaničnog sajta rekao je Dragan Ambrozić, Main Stage manager.

Na ovogodišnjem Exit festivalu nastupiće i portugalska world music senzacija Buraka Som Sistema. Njihov miks angolskog kuduro zvuka, snažni multietnički geto fank ritmovi i neverovatni plesači i MC-ijevi iz celog sveta, uživo ostavljaju publiku bez daha. Dobitnici MTVEurope nagrade definitivno će biti zaduženi za najrazigraniju noć na Exit festivalu.

Na Dance Arenu dolaze: Luciano, Reboot Live, Kenny Larkin, Robert Dietz, Mayaan Nidam u okviru posebnog Cadenza Records dela programa, u petak, 13. jula.

Predstavljajući najnovije talente i skidajući kapu old school zvuku, muzika u Dance Areni nikad ne razočarava, a iskustvo igranja sa 20000 ljudi dok sunce polako izlazi iza zidina tvrđave je zaista fenomenalno. 2012. će biti još jedna godina čiste elektronske muzike najvišeg kalibra, i ova imena su samo meze pred onim što sledi.

Čileanski DJ i producent Luciano svoj put gradio je uz brojne inicijatore latinske elektronske muzičke scene. Sada živi u Švajcarskoj i miks čileanskog i švajcarskog identiteta u njegovoj muzici predstavljen je kroz posebnu mešavinu koju čine deep techno i electro zajedno sa njegovim prepoznatljivim groovy i minimal ritmovima.

Reebot će se ponovo naći za pultovima Dance Arene, sa još jednim inspirativnim live nastupom koji obuhvata čitav spektar od deep minimal i electro tech vajbova pa sve do old school house zvuka.

Kenny Larkin jedan je od lidera Detroitskog techna u elektronskoj muzičkoj industriji i preko dvadeset godina njegovi nastupi su poseban doživljaj, a susret sa publikom na Dance Areni će svakako biti za pamćenje.

Robert Dietz je izgradio svoj jedinstveni muzički pristup na frankfurtskoj klupskoj sceni kreirajući hiponotišući, seksi zvuk.

2024 © - Vesti online