Petak 27.01.2012.
08:33
Mondo

Srbin iz sela Zupče uhapšen greškom?

Foto: Arhiva
 

Ti izvori tvrde da je Vučinić uhapšen greškom, jer ima isto prezime kao jedna osoba sa Euleksove poternice na kojoj su osumnjičeni za ubistvo policajca Envera Zumberija 26. jula 2011.

Na međunarodnoj poternici nalaze se Slobodan Vučinić, Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković i Dušan Jovanović.

Radiša Vučinić je, prema izvorima agencije Beta, vozač u Kombinatu Trepča.

Kako navode izvori, hapšenje je uznemirilo žitelje Ibarskog Kolašina i severnog Kosova, jer veruju da se to može desiti "svakom Srbinu kao Vučinić kad ode u sredinu gde žive Albanci, kao što je selo Čabra u opštini Zubin Potok".

Portparol Kosovske policije Besim Hoti potvrdio je da su Euleks i policija uhapsili jednu osobu iz Zubinog Potoka osumnjičenu za ubistvo Zumberija, ali nije naveo ime i nacionalnu pripadnost uhapšenog.

Hoti je agenciji Beta rekao da je ta osoba uhapšena u centru za registraciju u mestu Čabra u opštini Zubin Potok.

"Pripadnici Euleks policije i policije Kosova su tu osobu identifikovali kao osumnjicenu za ubistvo Zumberija i uhapsili ga", rekao je Hoti.

On je dodao da je osumnjičeni dao izjavu Euleksu, kosovskoj policiji i tužilaštvu koji vode predmet ubistva Zumberija.

Euleks je danas saopštio da su Kosovska policija i Euleks uhasili jednu osobu osumnjičenu za ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija 26. jula 2011. godine.

Pripadnik specijalne jedinice Policije Kosova Enver Zimberi ubijen je 26. jula tokom akcije vlasti Kosova za uspostavljanje "reda i zakona" na prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova prema centralnoj Srbiji.

Njega je posthumno predsednica Kosova Atifete Jahjaga proglasila herojem Kosova.

2024 © - Vesti online