Četvrtak 26.01.2012.
15:06
Beta

SDU traži ostavku Ivice Dačića

Žarko Korać

"Dva dana divljanja takozvanih navijača i pripadnika neofašističkih grupa samo nas još jednom suočava sa pasivnošću policije i pravosudnih institucija, da obezbede elementarni red na ulicama gradova u Srbiji", navodi se u saopštenju SDU koje je potpisao predsednik stranke Žarko Korać.

SDU je ocenila da je "juče bio u pitanju Beograd, danas Novi Sad, a sutra će ti nasilnici da ugroze bezbednost najvećeg dela Srbije". SDU je ocenio da je u Srbiji zbog predstojećih izbora, poslednjih meseci namerno stvorena kvazipatriotsfka atmosfera koja ugrozava i same temelje države.

"Varaju se oni koji misle da će samo u takvom političkom okruženju da postignu dobre izborne rezultate. Jedino što postižu je dalje civilizacijsko srozavanje Srbije, čiji ugled je inače na jednoj od najnižih tačaka u njenoj istoriji", upozorio je SDU.

U saopštenje se kaže da su "danas meta hrvatski navijači, a sutra će biti svako ko ne urla kvazipatriotske parole i ne hoda naokolo sa kapuljačom na glavi i gvozdenom štanglom u ruci", dok "Srbija opasno počinje da liči na sebe iz devedesetih godina prošlog veka".

2024 © - Vesti online