Četvrtak 26.01.2012.
10:21
Vestionline

Bez organizovanog dolaska Hrvata u Beograd

Marjanović: Preduzete su sve potrebne mere obezbeđenja

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović obećao je maksimalne mere bezbednosti pred mečeve polufinala u kojima se sastaju Srbija i Hrvatska, odnosno Danska i Španija.

Ta vest dolazi samo dan posle incidenata u Novom Sadu i napada na hrvatske navijače, za koje u RŠ kažu da neće baciti mrlju na organizaciju, koja je dobila samo pohvale od čelnika EHF.

"Unutar dvorana nije bilo ni najmanjeg incidenta i tako će biti do samog kraja prvenstva. Preduzete su sve potrebne mere obezbeđenja, koje će sigurno biti pojačane tokom polufinalnih susreta", rekao je Marjanović.

Najveća bojazan postoji od mešanja hrvatskih i srpskih navijača u Beogradskoj areni, jer su mesta striktno numerisana, a teško je kontrolisati ko kupuje karte za koji sektor.

"U kontaktu smo sa Rukometnim savezom Hrvatske, koji pokušava da spreči navijače da krenu put Beograda u većem broju. Uvereni smo da neće biti organizovanog dolaska u naš grad. BiĆe onih takozvanih 'mravljih' dolazaka, u grupicama. Teško je realizovati obezbeđenje za automobile koji krenu iz svih pravaca, ali to nije u domenu organizatora Evropskog prvenstva. Policija će odraditi svoj posao oko dvorane i u gradu", istakao je Marjanović.

2024 © - Vesti online