Četvrtak 26.01.2012.
10:33 >> 12:07h
Beta

Veljović: Uhapšeno 13, a za troje se traga

"Uhapšeni su zadržani u policiji, a za troje još tragamo", rekao je Veljović.

Milorad Veljović

Načelnik Uprave novosadske policije Mladen Kuribak rekao je sinoć Beti da policija traga za organizatorima napada i naveo da je tokom jučerašnjeg dana u Novom Sadu i u Beogradu privedeno 37 osoba u vezi s tim napadom.

MUP je sinoć saopštio da su uhapšeni pripadnici navijačkih grupa i da je kod nekolicine policija pronašla vatreno i hladno oružje.

Napadu na hrvatske navijače, koji se dogodio preksinoć oko 20.30 u prigradskom mestu Veternik, prema svedočenjima državljana Hrvatske, bio je "vrlo dobro organizovan". Svedoci su ispričali da je jedno vozilo naglo zakočilo ispred kolone od šest-sedam automobila sa hrvatskim tablicama, a potom je usledio napad oko pedesetak mladića, koji su, pored kamenja, cigli i delova betonskih blokova, koristili navodno čak i sekire.

Prema pisanju hrvatskih i srpskih medija, najgore je prošao jedan hrvatski navijač, koji je uboden nožem i prebačen u novosadski Urgentni centar.U trenutku napada, hrvatski navijači su se u organizovanoj koloni vraćali kući, posle pobede njihove reprezentacije nad Francuskom u novosadskom Spensu. Razbijeno je nekoliko desetina automobila iz Osijeka, Zagreba, Županje.

Mediji su javili i da je isto veče oko 21.30 na jednoj benzinskoj pumpi u Rumi zapaljen i kombi hrvatskih navijača. U tom napadu nije bilo povređenih.

2024 © - Vesti online