Sreda 25.01.2012.
18:46
Beta

Uhapšena četiri organizatora napada na Hrvate

Foto: Arhiva
 

Kuribak je za beogradske agencije rekao da policija traga za ostalim organizatorima napada, među kojima je šest osoba iz Beograda, a jedna iz Novog Sada.

"Juče je privedeno 37 osoba u vezi sa tim napadom", rekao je Kuribak govoreći o napadu veće grupe huligana na navijače rukometne reprezentacije Hrvatske, koja u Novom Sadu igra utakmice na Evropskom prvenstvu.

Napad na hrvatske navijače se desio sinoć oko 20.30 u prigradskom mestu Veternik i prema svedočenjima državljana Hrvatske, bio je "vrlo dobro organizovan".

Svedoci su ispričali da je jedno vozilo naglo zakočilo ispred kolone od šest-sedam automobila sa hrvatskim tablicama, a potom je usledio napad oko pedesetak mladića, koji su, pored kamenja, cigli, i delova betonskih blokova, koristili navodno čak i sekire.

Prema pisanju hrvatskih i srpskih medija, najgore je prošao jedan hrvatski navijač, koji je uboden nožem i prebačen u novosadski Urgentni centar.

Još dvoje navijača potražilo je medicinsku pomoć, jer su pogođeni kamenom u glavu.

U trenutku napada, hrvatski navijači su se u organizovanoj koloni vraćali kući, posle pobede njihove reprezentacije nad Francuskom u novosadskom Spensu.

Razbijeno je najmanje 15 automobila iz Osijeka, Zagreba, Županje. Mediji su javili i da je oko 21.30 na jednoj benzinskoj pumpi u Rumi zapaljen i kombi hrvatskih navijača. U tom napadu nije bilo povređenih.

2024 © - Vesti online