Sreda 25.01.2012.
18:37
Beta

Stanković: Lekari sutra kod Šešelja

Lider SRS-a: Vojislav Šešelj
 

"Nadam se da će naši lekari zajedno sa holandskim stručnjacima sagledati njegovo zdravstveno stanje i da će ono zajedničkim aktivnostima biti stabilizovano nakon čega će Šešelj moći aktivno da uzme učešća u daljem radu u Haškom tribunalu", rekao je Stanković novinarima u Beogradu.

Pročitajte još: Tribunal: Kod Šešelja može i ginekolog

On je kazao da Ministarstvo zdravlja ima izveštaj o zdravstvenom stanju Šešelja koji iz medicinskih i etičkih razloga ne žele da iznesu u javnost.

"Imajući u vidu pejsmejker koji je ugrađen mogu da kažem da je zdravstveno stanje Šešelja ozbiljno narušeno i da je potreban poseban tretman pre svega u sudnici", kazao je ministar zdravlja.

On je naveo da je Ministarstvo platilo 2.500 evra za troškove putovanja i dvodnevnog boravka u Hagu ekipe lekara u kojoj su kardiolozi i pulmolozi Milovan Bojić, Zora Naumović, Miodrag Vukčević, kao i Paja Momčilov koji je ginekolog i poslanik SRS.

Tim lekara, kako je naveo, otputovaće sutra u 8.20 avionom u Hag. Stanković je kazao da će ta ekipa lekara nakon uvida u medicinsku dokumentaciju i Šešeljevo zdravstveno stanje podneti izveštaj Ministarstvu zdravlja.

Stanković je rekao da je Ministarstvo zdravlja uvažilo želju Šešselja o timu lekara, a povodom polemike u javnosti što i ginekolog odlazi u Hag, kazao je da je Momčilov dugogodišnji porodični lekar i da se zato na Šešeljev zahtev nalazi u njegovom
timu.

2024 © - Vesti online