Sreda 25.01.2012.
18:20
Srna

Vasić: Incko da se drži po strani

Prozirno je da Incko posećuje Sud i Tužilaštvo BiH : Rajko Vasić
 

Vasić ističe da je Incko "sam sebe isključio stavljajući se na stranu diskvalifikatora Republike Srpske umesto da je bio na strani EU koja je predložila strukturalni dijalog".

"Prozirno je da Incko posećuje Sud i Tužilaštvo BiH, da im daje podršku i pokriva ih tobožnjim odlukama ustavnog suda koji je delovao u prisustvu nelegalnih stranih članova", rekao je Vasić Srni.

On je istakao da su "Sud i Tužilaštvo, na način kako su radili prema Republici Srpskoj i Srbima, vesnici sadamističke centralističke diktature, a ne temelj ravnopravne tronacionalne BiH i znak u kakvu bi se tamnicu nacija pretvorila BiH ako Republika Srpska ne bude oprezna u zaštiti svoje dejtonske pozicije".

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko tvrdi da su kritike na rad Suda i Tužilaštva BiH neopravdane i da ove institucije dobro rade.  On je nakon razgovora sa predsednicom Suda BiH Medžidom Kreso i rukovodiocem Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH Vesnom Budimir rekao novinarima da nezadovoljstvo radom ovih institucija koje se svakodnevno ispoljava govori da "one dobro rade".

2024 © - Vesti online