Četvrtak 26.01.2012.
12:00
K. Marković - Vesti

Srpski teniseri osvojili Atrijum

U Atrijumu na Trgu Federacije postavljeni su panoi na kojima se nalaze fotografije i informacije o uspesima naših sportista, kao i istorijske činjenice o počecima belog sporta u Srbiji.


- Ne možemo da očekujemo da australijska javnost zna podatke o karijerama i uspesima srpskih tenisera onoliko koliko mi znamo. Naša želja je bila da to s njima podelimo. Na svakom od panoa nalaze se interesantni detalji iz biografija naših tenisera, uz njihove lične podatke. Na pojedinim panoima smo pomenuli i uspehe

Muzička pratnja


Tokom svečanog otvaranja, goste i prolaznike kroz Atrijum zabavljao je orkestar Petra Marjanovića iz Melburna, pojačan Dejvidom Grifitsom, suprugom poznate čelistkinje Svetlane Bogosavljević.


- Dejvid je profesor muzike i klarineta na univerzitetu Monaš u Melburnu, a već dva puta je bio kod našeg Bokija Miloševića u Beogradu, radi razmene iskustava - dodala je gospođa Maletić.

drugih sportista, vaterpolista, košarkaša... Ne očekujemo da se ovde zna da je 2001. kada je Janko Tipsarević osvojio juniorsko prvenstvo na Australijen openu nekoliko naših reprezentacija osvojilo zlatne medalje. To je bila ideja, da se pokažemo australijskoj javnosti - objasnila je ambasador Srbije u Australiji gospođa Neda Maletić.


Ovo je prvi put da se ovakva izložba organizuje u Melburnu.


- Nadamo se da ćemo naredne godine imati bolju koordinaciju sa teniserima i da ćemo im pokazati koliko srpska zajednica pokazuje pažnje, ljubavi i interesovanja za njihove uspehe. Ova izložba ne bi uspela bez velike pomoći mladih iz naše zajednice u Melburnu. Ambasada je pružila logističku podršku, ali bez mladih ovo zaista ne bismo uspeli da organizujemo. Ponosna sam na njih, to možda zvuči patetično, ali je istina. Oni su odvojili veliki deo slobodnog vremena da bi izložba uspela - istakla je gospođa Maletić.


Posetioci će izložbu moći da pogledaju do nedelje 29. januara, odnosno do poslednjeg dana Otvorenog prvenstva Australije u tenisu. Izložba je otvorena za širu javnost, a ulaz je slobodan.
 

Zahvalnost "Vestima"


Gospođa Maletić se zahvalila medijima na podršci u organizovanju važnih događaja u zajednici.


- Hvala i "Vestima" koje podržavaju važne događaje u srpskoj zajednici - rekla je između ostalog ambasadorka.

2024 © - Vesti online