Utorak 24.01.2012.
23:13
Jutarnji.hr

Hrvatski navijači kamenovani u Novom Sadu

Dvadesetak napadača zasulo je kamenjem i ciglama kolonu vozila s hrvatskim registarskim oznakama. U vozilima je, navodi ''Jutarnji list“ bilo 20-ak hrvatskih državljana, od kojih su neki lakše povređeni.

Kamenovani automobili hrvatskih navijača u Novom Sadu

Razbijena su tri automobila iz Osijeka, dva iz Zagreba i jedan iz Županje, a jedno vozilo napadnuto je čak i sekirom! Novosadska policija izašla je na mesto događaja i obavila uviđaj.

Pre utakmice, dok su gradskim ulicama navijači tražili dvoranu SPENS, dvojici Hrvata je automobil zasut kamenjem, ali oni nisu povređeni, tvrde hrvatski mediji.

- Hrvatska će od petka svakako igrati u beogradskoj Areni, i već postoje sumnje i bojazan zbog mogućih novih incidenata i sukoba navijača. Posebno ako se u polufinalu ili finalu sastanu Hrvatska i Srbija – zaključak je ''Jutarnjeg lista“.

Inače, tokom utakmice Hrvatska - Francuska u dvorani nije bilo ni najmanjeg incidenta.

Ovo je još jedan u nizu incidenata, pošto je juče policija uhapsila dvojicu Novosađana, jer su u širem centru grada napali dvojicu navijača hrvatske rukometne reprezentacije.


Ipak, isti taj dan, hrvatski navijač napao je 15-godišnjaka koji je u tom trenutku imao na sebi kostim maskote Evropskog prvenstva.

2024 © - Vesti online