Utorak 24.01.2012.
23:31
Vestionline, B92

AK: Gana startovala pobedom

Selektor Gane - Goran Stevanović

Reprezentacija koju se klupe vodi srpski trener Goran Stevanović je do pobede došla zahvaljući golu Džona Mensaha u 25. minutu.

Gana je poslednjih pola sata utakmice igrala sa igračem manje, pošto je strelac pobedonosnog gola Mensah zaradio crveni karton. 

Na klupi reprezentacije Gane sedeli su bivši fudbaleri Crvene zvezde i Partizana - defanzivac Li Adi i napadač Prins Tejgo. Još jedan bivši napadač Partiazana Dominik Adija se nije našao među 23 fudbalera Gane na koje Goran Stevanović računa na Kupu afričkih nacija, iako je bio standardan član reprezentacije.

U drugom meču reprezentacija Malija je pobedila Gvineju minimalnim rezultatom, a jedini strelac bio je Traore u 30. minutu.

Igrači Ekvatorijalne Gvineje dobili bonus od milion dolara

 

Reprezentativci Ekvatorijalne Gvineje dobili su milion dolara bonusa za pobedu nad Libijom u prvom kolu A grupe Kupa afričkih nacija.


Sin predsednika Ekvatorijalne Gvineje Teodorin Obijang Nguema održao je obećanje dato pred utakmicu, pa su reprezentativci zaradili 760.000 evra za pobedu, a strelac Balboa Osa još 30.000 za pobedonosni, ali i poništeni gol.

 

"Molim vas da i u narednoj utakmici igrate dobro i postignete više golova. Moj bonus će biti nastavljen u nastavku takmičenja. O Ekvatorijalnoj Gvineji često se govori u negativnom kontekstu, međutim, pokazali smo da možemo da postižemo i pobede", rekao je Obijang Nguema igračima nacionalnog tima.

 

Ekvatorijalna Gvineja sledeću utakmicu igra sa Senegalom 25. januara.

2024 © - Vesti online