Utorak 24.01.2012.
16:04
24sata.rs

Tviteraši "napali" Mekdonalds

Foto: ilustracija
 


Sve je počelo kada je prošle sedmice kompanija Mekdonalds na Tviteru kreirala "haštag" #MeetTheFarmers. Hteli su da pokažu kako koriste sveže proizvode, a sve to kroz priču o farmerima od kojih ih nabavljaju.


Ovaj najveći svetski lanac brze hrane kreirao je nakon toga još jedan "haštag" i otvorio mogućnost za novu diskusiju.

Međutim, kada se "haštag" #McDstories pojavio na Tviteru (i iako je upotrebljen samo dva puta) počeli su da stuižu zajedljivi tvitovi u kojima se kritikuje hrana koju proizvodi ova kompanija.

Konzumenti su delili svoja (navodna) grozna iskustva i priče o brzoj hrani iz Meka. Jedan tviteraš napisao da je kako je njegov prijatelj povraćao posle hrane koju je jeo u Meku. Drugi tviteraš je napisao kako je pronašao nokat u obroku iz Meka, dok su neki bili radikalni i pisali kako bi više voleli da jedu svoje fekalije nego takvu brzu hranu.

Direktor za društvene mreže u Mekdonaldsu rekao je za portal paidcontent.org:

- Posle samo sat vremena, videli smo da se situacija ne razvija onako kako smo planirali. Bilo je negativnih komentara, pa smo uvideli da treba da promenimo pristup - rekao je on.

Kampanja ipak nije bila potpuni promašaj. Prvi “haštag” i priče o farmerima imale su dosta pozitivnih komentara, a tviteraši tu nisu ostavljali zajedljive i uvredljive komentare.

2024 © - Vesti online