Utorak 24.01.2012.
14:03
Beta

File: Kandidatura samo ako se ispune uslovi

Štefan File: Sve zavisi od dijaloga Beograda i Prištine
 

File je dodao da su u razgovoru razmotreni "nedavni koraci u primeni postignutih dogovora u dijalogu i drugi potezi koji bi omogućili istinsko sprovođenje svih dogovora".

Ukoliko u dijalogu i prevashodno oko regionalnog predstavljanja Prištine, kao i primeni postignutih dogovora bude ostvaren dovoljan blagovremen napredak, bilo bi moguće da na idućem zasedanju Saveta (EU) bude povoljno potvrđena odluka da se Srbiji odobri kandidatski status.

Evropski komesar je naveo i da je s Jeremićem razmotrio sadašnje prilike u Srbiji i naglasio da je odao priznanje za posvećenost srpskog vođstva evropskom integracionom procesu.

"Ja sam ukazao na i dalje očekivanje Evropske unije da se dijalog delatno nastavi, tako da to dovede do opipljivih rezultata posebno u vezi s regionalnom saradnjom u koju će svi biti uključeni", naglasio je File.

Srpski ministar Jeremić je razgovarao i sa šefovima diplomatija Belgije i Danske, koja je predsedavajući EU, i popodne bi trebalo da o sadržini svih današnjih razgovora da izjavu.

2024 © - Vesti online