Utorak 24.01.2012.
11:30
B92, Blic

Tribunal plaća Šešelju ruske lekare

Ruski lekari dolaze da pregledaju Šešelja
 

Šešelj je ranije predložio da ga pregledaju ruski lekari, pa je to veće prihvatilo i te troškove će snositi Haški tribunal.
 

"U proceduri je da Šešelja pregledaju i lekari iz Srbije, koje je predložio, i to bi moglo do kraja nedelje da bude gotovo", rekao je Rasim Ljajić, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom.
 

Šešelj je nedavno predložio da ga pregledaju lekari iz Srbije, među kojima je i Milovan Bojić, bivši ministar zdravlja i funkcioner JUL-a, i troškove za to će snositi Srbija. Šešelju je prekjuče ponovo pozlilo i izveden je u bolnicu i vraćen oko ponoći u pritvor.

Zoran Krasić iz Šešeljevog pravnog tima, kazao je za "Blic" da je lideru SRS-a propisana nova terapija, koja obuhvata 12 lekova. On je naglasio da oni insistiraju da Šešelja pregleda tim lekara iz Srbije sa Bojićem na čelu.

Predstavnici Srpske radikalne stranke su u više navrata tvrdili da je život njihovog lidera u haškom pritvoru - ugrožen. Šešelj, koji je u Tribunalu od marta 2003, gde mu se sudi od jeseni 2007, po optužnici za zločine nad Hrvatima i muslimanima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH, 1991-1993, a završne reči su zakazane za početak marta.

2024 © - Vesti online