Utorak 24.01.2012.
11:03
Vestionline, Novosti

Goluža: Daj Bože da igramo sa Srbima!

"Kvalitet turnira, posebno Prve grupe, nije baš na nekom zavidnom nivou, a to se vidi po činjenici da neke ekipe, koje nisu u rangu sa drugim, ipak pobeđuju. Veliki broj igrača se istrošio, ali ovde nije kvalitet u pitanju nego "fizika“ i svežina i trenutak u kojem su i koliko pojedine ekipe spremne, a o lepoti rukometa ne može da se govori, jer nije baš nešto. Sve je zasnovano na odbrani i trci za rezultatom i sada niko ni ne pita za lepotu", kaže Goluža.

Po njegovoj oceni, rukometna reprezentacija Srbije napravila je veliki rezultat u prvom krugu osvajanjem četiri boda.

"Smatram da je druga grupa mnogo kvalitetnija, bez potcenjivanja bilo kog rivala, ali žreb je tako odlučio, a mi smo, čini se, uvek išli težim putem. Daj bože da se naše dve selekcije sretnu, ali mi imamo teži zadatak. Nama su potrebna tri boda", objašnjava Goluža.


Dosadašnji učinak rukometne reprezentacije Srbije, Goluža ocenjuje kao uspeh.


"U reprezentaciji Srbije vidno je zajedništvo, a igrači nošeni publikom daju poslednji atom snage. Smatram da domaći navijači daju krila i najviše dižu ekipu", kaže Goluža. 

Preteraše ga

Hrvatski navijači prednjače u nesportskom navijanju na račun domaćina Evropskog prvenstva u rukometu. Tokom meča sa Španijom (22:24) Hrvati su Srbe provocirali uzvikujući „Vukovar, Vukovar“ i „Ko ne skače, pravoslavac je“. U direktnom prenosu bilo je primetno da je stišan zvuk iz dvorane, kako se provokacije ne bi čule.

2024 © - Vesti online