Utorak 24.01.2012.
10:11
B92

I potpredsednica SPO u raskolu sa vrhom stranke

U poslednje dve nedelje raspušteni su opštinski odbori u Boru i Negotinu, a izbačeni su i partijski funkcioneri iz Beograda koji su javno tražili ostavku Draškovića i promenu politike prema Kosovu i Metohiji.

Čekovićeva, koja je dve decenije u SPO, rekla je "Novostima" da nije pozvana na sednicu predsedništva stranke u nedelju jer ne podržava Draškovićevu politiku prema KiM i ne bi glasala za savez sa Liberalno demokratskom partijom.

"Članovi SPO su skloni da promenu politike prema KiM izjednače sa izdajom državnih interesa. Drašković je napustio politiku koja je precizno definisana sa

* I SPO iz Negotina traži Draškovićevu ostavku

 

* Vukovi protivnici isključeni iz SPO

 

* Raspušten gradski odbor SPO iz Bora

Demokratskom strankom i okrenuo se LDP bez saglasnosti članova i simpatizera. Ne želim da budem zapamćena kao neko ko je radio protiv sopstvene države", rekla je Čekovićeva uz konstataciju da neće napuštati SPO.

Ona je kazala i da su smene u stranci odraz netolerancije i diktature.

"Da su me zvali na sednicu Predsedništva, ne bih podržala ni raspuštanje opštinskog odbora u Negotinu. Ako raspustite opštinski odbor pred izbore, ne odlaze samo oni koji su obavljali određene funkcije, već i veliki deo birača", kaže Čekovićeva.

Od Vuka ni reč

Vuk Drašković se još nije oglašavao povodom unutarstranačkih previranja, a ni ostali potpredsednici SPO nisu želeli da komentarišu razlaz sa Čekovićevom. Nezvanično, najbliži Draškovićevi saradnici tvrde da je hajka na SPO odmazda zbog okretanja pokretu ”Preokret” i da ona neće ni na koji način poljuljati stranačku politiku.

2024 © - Vesti online