Ponedeljak 23.01.2012.
17:18
Beta

Dačić: NIsam u kampanji, radim svoj posao

Ivica Dačić okružen novinarima na mostu
 

On je novinarima rekao da nije sve što radi kampanja i da je ovo njegov radni dan kao i svaki drugi, i istakao da ne vodi predizbornu kampanju.

"Nije sve kampanja. Šta sad, treba da ostanem kod kuće da sedim? Ja samo radim svoj posao", poručio je Dačić.

Na pitanje da li treba da parlamentarni i lokalni izbori budu održani odvojeno, on je rekao da su u svim modernim zemljama svi izbori odvojeni, da bi tako trebalo da bude i u Srbiji, ali da će predstojeći parlamenatarni i lokalni izbori biti spojeni.

Most Zemun-Borča gotov u oktobru 2014.

Most Zemun-Borča preko Dunava biće završen, u roku i prema planu, u oktobru 2014. godine, kazali su danas predstavnici Vlade Srbije, gradskih vlasti i gradilišta.

Gradilište novog mosta preko Dunava, koji gradi kineska kompanija CRBC, prvog dana kineske Nove godine obišli su zamenik predsednika Vlade Srbije Ivica Dačić, predsednik Skupštine Grada Beograda Aleksandar Antić, ambasador Kine u Beogradu Džang Vanšue i po posebnoj želji kineskih radnika glumac Velimir Bata Živojinović.

"Strateško opredeljenje Srbije je da gradi dobre odnose sa Kinom", kazao je Dačić i izrazio želju da ova godina zmaja donese puno uspeha i ostravarenje nacionalnih i državnih ciljeve prijateljskim narodima obe zemlje.

Predsenik Skupštine Beograda Aleksandar Antić kazao je da je most Zemun-Borča od strateškog značaja za grad i da će rešiti saobraćajne probleme i teretni saobraćaj izmestiti iz centra Beograda.

On je rekao da će novi most omogućiti da se Beograd razvija i na levoj obali Dunava i da će tu nastati "treći Beograd" o kome se, kako je naveo, odavno priča. Antić je kazao da na zemuskoj strani nije završena eksproprijacija zemljišta sa još 27 porodica i dodao da će rešenje biti pronađeno u roku koji neće ometati planirane radove.

Prema rečima Antića, 45 odsto poslova na gradnji mosta i pristupnih saobraćajnica uradiće firme iz Srbije.

Ambasador Kine u Srbniji Džang Vanšue kazao je da Kina ceni prijateljske odnose sa Srbijom i da poseta srpskih zvaničnika gradilištu mosta govori o koliko napora Vlada Srbije ulaže da se taj projekat realizuje.

2024 © - Vesti online