Ponedeljak 23.01.2012.
11:13
Beta

Čupić: Vlada napravila štetu

Čupić je za Radioteleviziju B92 kazao da je taj slučaj pokazao da su svi učesnici na šteti, a najviše društvo, kao i da je "neprijatno" da vlada smenjuje direktore u oblasti kulture.

"Neprijatno" je da vlada smenjuje direktore u oblasti kulture: Čedomir Čupić
 


"Vlada je smenom Ugričića napravila štetu. (Ministar kulture Predrag) Marković je trebalo da prihvati njegovu ostavku, jer nju podnose ljudi koji su svesni šta su uradili. Smena nastupa kad neko nije svestan šta je učinio. Nije strašno smeniti političara u okviru politike, ali je neprijatno da vlada smenjuje direktore u oblasti kulture", rekao je Čupić.

Mediji su krajem prošle nedelje preneli da je Ugričić javno podržao Nikolaidisa, koji je u svojoj kolumni napisao da bi "aktiviranje eksploziva u banjalučkoj dvorani 'Borik' (na proslavi 20 godina Republike Srpske, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Boris Tadić) bio civilizacijski iskorak". Ugričić je potpisao saopštenje koje je uputio Forum pisaca, a u kome se traži da prestane "hajka koja se sprovodi" protiv Nikolaidisa i nakon toga je smenjen, iako je prvo ponudio ostavku.


Čupić je ocenio da je Dačić bio u pravu kad je tražio ostavku Ugričića, ali da treba da se izvini zbog izjave da je peticiju mogao da podržava iz zatvora, a ne sa direktorskog mesta.


On je istakao da su Ugričiću veliku štetu napravili i novinari, kao i da bi da u Srbiji "ima ozbiljan zakon o informisanju neki medij bio ugašen".


Čupić, koji je i profesor Fakulteta političkih nauka, ocenio je i da je pogrešno što je Ugričić uopšte doveden u poziciju da potpiše tu peticiju, kao i da je izjava Nikolaidisa izuzetno problematična.

2024 © - Vesti online