Ponedeljak 23.01.2012.
11:31
Alo

Vokri: Hvala, Šakira!

Vokri umesto autograma skuplja potpise za FS Kosova

Vokri tvrdi da predsednik FIFA Sep Blater, menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson, fudbaler Barselone Ćavi i pevačica Šakira tom prilikom nisu prevareni i da su dobro znali na šta stavljaju autogram.


"Pojedine tvrdnje kako su svi oni prevareni su smešne... Zar mislite da su svi oni preko noći zaboravili engleski jezik? Natpis na majici "Primite Kosovo u FIFA i UEFA“ je toliko krupan da je bilo nemoguće da Blater, Ferguson, Ćavi i Šakira ne vide na šta stavljaju potpise. Posebnu zahvalnost dugujem Kolumbijskoj pevačici Šakiri, koja je posle te večeri postala još popularnija na Kosovu. Prošle godine je trebalo da dođe na koncert u Prištinu, a sada je još omiljenija i jedva čekamo da je ugostimo".


Čija je bila ideja da se na dodeli „Zlatne lopte“ podele takve majice?


"Jedan naš nezavisni novinar je iskoristio tu svečanost da nam pomogne u promociji FS Kosova. Naš Savez je bio upoznat s njegovom idejom i podržao ga je u tome. Mi na svakom koraku želimo da promovišemo FS Kosova, želimo da ubrzamo priču vezanu za naše priznavanje u UEFA i FIFA".


Zar nije uslov za primanje u FIFA i UEFA taj da Kosovo bude prvo priznato od strane UN-a?

"Dosadašnja praksa pokazuje da je to tako, ali mi ne idemo tim putem. Postoje i drugi načini".


Koji?
"Polako, polako... Kad Kosovo kao nezavisnu državu trenutno priznaje 85 država sveta, to puno znači i na našem fudbalskom putu. Ne budite sigurni da ni Srbija u jednom trenutku neće priznati Kosovo. Pustite vi to što danas pričaju vaši političari".


Da li vas je italijanska firma "Leđea“, jedan od novih sponzora Crvene zvezde, obavestila da zbog saradnje s crveno-belima želi da raskine saradnju sa "reprezentacijom“ Kosova?


"O tome ne znam ništa. Oni sponzorišu našu reprezentaciju i ne verujem u raskid saradnje. Imamo ugovor kojim bi bili zaštićeni u situaciji o kojoj pričate. To vam je kao kad klub otera trenera pre isteka ugovora i onda u tom slučaju mora da mu isplati ceo iznos. Ako bi se tako nešto i desilo, a ja nemam nikakve zvanične najave od "Leđee“, onda bi Italijani morali da plaćaju penale", bezbrižan je Vokri. 

2024 © - Vesti online