Ponedeljak 23.01.2012.
02:45
FoNet

Ivanovićeva ispala sa Australijan opena

Ivanović je u meč protiv druge teniserke sveta ušla isuviše stegnuto i bojažljivo i do završnice drugog seta gotovo da i nije pružila veći otpor. Iako je Kvitova sigurno osećala veći pritisak, jer joj je ovaj turnir šansa da dospe na prvo mesto WTA liste, srpska teniserka to nije iskoristila.

U prvom setu Kvitova je potpuno dominirala i Ana nije imala nijednu priliku za brejk, pošto na servis Čehinje nije uspela ni u jednom gemu da osvoji više od dva poena. U tom delu igre srpska teniserka je imala pet vinera manje i četiri neiznuđene greške više i Kvitova je lako povela. 

Ana Ivanović izgubila od favorizovane Čehinje

Meč je možda mogao da krene u drugom pravcu da je Ivanović u drugom gemu drugog seta uspela da realizuje jednu od dve brejk šanse koje je imala. To nije uradila i kasnije joj je Kvitova oduzela servis u petom gemu, da bi potom kod vođstva od 5:4 servirala za meč.

Tada se najbolje videlo koliko joj pobeda znači, jer zbog nervoze i preterane želje da što pre završi posao, na svoj servis nije osvojila nijedan poen. Ivanović je izjednačina na 5:5, a potom i povela 6:5, ali nije imala dovoljno strpljenja da do kraja iskoristi psihološku prednost.

Kvitova je uspela da izbori taj brejk, koji je Ivanović odigrala katastrofalno i na kraju je zasluženo poražena.

Iako Ana igrom u ovom meču ne može da bude zadovoljna, učinkom na turniru može, jer je prošle godine ispala u prvom kolu, pa je plasmanom u osminu finala napredovala pet mesta i od ponedeljka će biti 18. teniserka sveta.

2024 © - Vesti online