Ponedeljak 23.01.2012.
01:11
Beta

Đukić-Dejanović: Izbori na Đurđevdan

Slavica Đukić-Dejanović

"Iz ekonomskih razloga, predsednik Boris Tadić raspisaće parlamentarne, a ja lokalne izbore istog dana", kazala je Slavica Đukić-Dejanović za "Večernje novosti".

Predsednica parlamenta je rekla da 11. marta ističe poslednji rok za start izbornih procesa i da je vladajuća koalicija odlučila da čeka taj datum kako bi "u punoj meri" završila četvorogodišnji mandat i započete poslove.

Prema njenim rečima, "gotovo je izvesno" da će datum održavanja izbora biti 6. maj i da će kampanja trajati kraće od dva meseca.

Slavica Đukić-Dejanović najavila je još jednu plenarnu sednicu parlamenta, kao i nekoliko javnih slušanja od kojih će jedno od važnijih biti u januaru, na temu evropskih integracija.

Ona je navela da "nema dileme" da je predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić kandidat te stranke za premijera Srbije.

"Ako budemo na vlasti nakon izbora, najviša funkcija koja pripadne SPS-u 'ide' Dačiću", kazala je Slavica Đukić-Dejanović, koja je i potpredsednica SPS-a.

Ona je rekla da su odnosi u vladajućoj koaliciji korektni i da SPS privodi kraju razgovore sa liderom PUPS-a Jovanom Krkobabićem o zajedničkom izlasku na izbore, dok je u njihovom taboru već Jedinstvena Srbija.

2024 © - Vesti online