Ponedeljak 23.01.2012.
00:42
Beta

"Samoopredeljenje" nastavlja protest u Podujevu

Reporteri KTV javili su da je do odluke o prekidu protesta došlo kad su se međusobno sukobili pripadnici "Samoopredeljenja" iz Gnjilana i Uroševca, oko toga ko treba prvi da uđe u autobus kojim je trebalo da se vrate sa prelaza.

Generalni sekretar "Samoopredeljenja" Dardan Molićaj rekao je da su demonstranti odlučili da prekinu protest jer im policija nije dozvolila da uzmu čebad i šatore u kojima bi proveli noć.

On je optužio Policiju Kosova da im je na taj način onemogućila da nastave protest, jer je temperatura vazduha veoma niska.

Pristalice "Samoopredeljenja" kod Podujeva

U Podujevu je nastavljen protest "Samoopredeljenja", kojim traže da se zabrani ulazak robe iz centralne Srbije na Kosmet, a oko 21.30 demonstrantima su se pridružili i simpatizeri pokreta iz Albanije, koji su došli autobusima.

Lider "Samoopredeljenja" Aljbin Kurti rekao je da će, nezavisno od toga što im je policija oduzela ćebad i drugu potrebnu opremu, pripadnici pokreta ostati na prelazu i nastaviti protest.

I u Podujevu je, kako javljaju izveštači prištinskih televizija u direktnim uključenjima, značajno smanjen broj demonstranata.

Portparol Policije Kosova Baki Keljani rekao je da do sada nije bilo "izrazitih problema".

2024 © - Vesti online