Nedelja 22.01.2012.
17:34

Krvoproliće u Nigeriji: 162 mrtvih

Za ovaj do sada najsmrtonosniji napad odgovornost je preuzela islamistička militantna grupa "Boko Haram", koja je odgovorna za ubistvo nekoliko stotina ljudi u prošloj godini, u ovom delu Afrike.

Vlasti strahuju da bi broj žrtava mogao biti veći



Policija je izjavila da je napadnuto osam zgrada, uključujući policijsku stanicu, sedište tajne službe i imigracionu kancelariju.

"Trenutno se 162 tela nalaze u mrtvačnici, ali ova cifra bi se mogla biti i veća jer se stalno donose novi leševi", rekao je neimenovani predstavnik glavne gradske mrtvačnice.

Ovi napadi su primorali lokalne vlasti da uvedu policijski čas u Kanu koji broji više od 10 miliona ljudi. Nigerija je zatvorila granične prelaze sa Kamerunom tvrdeći da bi militanti mogli da pristignu iz ove zemlje.

Grad Kano i okolni gradovi meta su pobune koju predvodi organizacija "Boko Haram", i koja je odgovorna za bombaške napade i oružane sukobe. Portparol "Boko Harama" kontaktirao je novinare u severoistočnom gradu Maidguri, gde je sedište ove organizacije, kako bi saopštio da ta organizacija preuzima odgovornost za napade.

Iz "Boko Harama" se navodi da su ovi napadi odgovor na hapšenja i ubistva članova sekte, navodi se u pismu koje je pronađeno u blizini Kana.

2024 © - Vesti online