Subota 21.01.2012.
11:33
Smedia

Srbi spasili četiri Hrvata na Jahorini

Ministarstvo bezbednosti BiH uspešno je koordinisalo akciju spašavanja četiri hrvatska državljana koji su bili zameteni u snegu na području Jahorine.

Na planini Jahorini kod Sarajeva spasena su četiri hrvatska državljana koji su zbog nevremena i jakog snega ostali zameteni u snegu (foto:ilustracija)
 

Iako su se hrvatski državljani nalazili na teritoriji BiH, poziv za pomoć Operativno-komunikacijskom centru BiH sinoć u 21.30 časova stigao je iz Hrvatske. Naine, nakon što su, zbog nevremena i snežnih padavina sleteli s puta koji vodi prema Jahorini, hrvatski državljani su pozvali broj za pomoć 112 u Hrvatskoj koji je odmah prosleđen kolegama u BiH.

Operativno-komunikacijski centar BiH 112 odmah je alarmirao Civilnu zaštitu Republike Srpske, a ona je aktivirala spasilačke službe koje su u rekordnom roku stigle na lice mesta. U pomoć su pritekli i građani koji su se zatekli u blizini pa su hrvatski državljani i njihovo vozilo izvučeni na bezbedno.

I ova akcija pokazala je da Operativno-komunikacijski centar BiH (112) ima veoma važnu ulogu u vanrednim situacijama kada je potrebno brzo reagovati da bi se spasili ljudski životi i njihova imovina, saopšteno je iz Ministarstva bezbednosti BiH.

2024 © - Vesti online