Subota 21.01.2012.
10:34
Beta

Đurovski: Srbija da bude prva, a Makedonija druga

"Navijam za Srbiju, pa za Makedoniju", rekao je Đurovski agenciji Beta na blagajni Beogradske arene gde je kupovao karte za prijatelje iz Makedonije.

Bivši fudbalski reprezentativac Jugoslavije i Makedonije ocenio je da "Srbija igra izvanredno".

"Bio sam na otvaranju prvenstva i video da reprezentacija Srbije igra izvanredno, da su bili motivisani i dobro radili. Selektora Veselina Vukovića poznajem baš dobro i veoma mi je drago zbog njega", rekao je Đurovski i dodao da bi voleo da se Makedonija i Srbija sastanu u finalu.

"Moram da kažem da i dok sam bio igrač i trener Zvezde, pored fudbala, voleo sam da gledam i odbojku i rukomet. Ovo je jedna velika stvar za Srbiju, očekujem i voleo bih da finale bude Srbija - Makedonija", kazao je Đurovski.

On je, ipak, istakao da bi svaki naredni bod za makedonsku reprezentaciju bio "ogroman uspeh".

"Makedonija je napravila veliki uspeh kada je uspela da Švedskoj uzme bod, a posle se i kvalifikovala u narednu rundu. Imaju dobru reprezentaciju, oni su uvek igrali dobar rukomet. Poznato je da iz Pelistera, Prilepa i Bitolja potiču dobri rukometaši", ocenio je Đurovski.

Pomoćnik Dragana Stojkovića na klupi japanske Nagoje rekao je da je uživo pratio jedino otvaranje prvenstva u beogradskoj hali Pionir.

"Nisam bio u Nišu da pogledam mečeve makedonske reprezentacije, jedino sam bio na otvaranju prvenstva u Beogradu, ali se nadam da ću sutra možda gledati mečeve, a finalu ću sigurno prisustvovati", rekao je Đurovski.

Reprezentacije Srbije i Makedonije sastaju se u sredu 25. januara, u poslednjem kolu Grupe I Evropskog prvenstva.

2024 © - Vesti online