Četvrtak 07.01.2010.
14:05 >> 14:12h
Tanjug

"Jurostar" opet blokiran ispod Lamanša

Zarobljen!: "Jurostar"

"Još ne znamo uzrok zastoja i prerano je tvrditi da je isti uzrok kao 18. i 19. decembra", izjavio je portparol kompanije "Jurotanel", zadužene za saobraćaj u tunelu, aludirajući na prošlomesečni trodnevni prekid usluga "Jurostara" zbog loših vremenskih uslova.


Britanija je pogođena najhladnijom zimom u poslednjih 30 godina, a temperature ispod nule, sneg i poledica izazvali su prekide u saobraćaju širom zemlje.


U Oksfordširu je protekle noći izmereno minus 17 stepeni Celzijusa, dok su u centralnom delu zemlje temperature išle od minus 10 do minus 15 stepeni, preneo je Rojters.


Oko 3.000 ljudi ostalo je juče bez struje u Hempširu, a u Saseksu, Kentu i Sariju protekle noći bez struje je bilo oko 5.000 domova.


Oko 10 odsto zaposlenih u utorak i sredu nije uspelo da dođe na posao, hiljade škola su i dalje zatvorene, ali glavni aerodromi u zemlji, među kojima "Hitrou" i "Getvik", ponovo su otvoreni, mada su mnoga poletanja otkazana ili kasne.


Meteorolozi predviđaju da će visina snežnog prekrivača na istoku Engleske do kraja dana dostići neuobičajenih pet centimetara, dok drugde u Britaniji već dostiže 20 do 30 centimetara.


Ukoliko ekstremni vremenski uslovi budu trajali do subote, procenjuje se da bi britanska privreda mogla da pretrpi štetu do dve milijarde funti (3,2 milijarde dolara).

2024 © - Vesti online