Petak 20.01.2012.
15:45
Vestionline

"Žestok rad kao preduslov uspeha"

Radaković objašnjava prvotimcima Zvezde šta da rade

To nikako ne znači da će ovu izjavu biti lako pretočiti iz reči u dela, već je jedini način, jasan plan i vizija koju treba da prati veliki rad i trud.

"Dolaskom u veliki klub kakav Crvena zvezda sigurno jeste očekuju me veliki lični i profesionalni izazovi. Do sada smo najviše radili na analitičko-dijagnostičkim aktivnostima, kako na terenu, tako i u laboratoriji, a ujedno smo insistirali i na razvojnim postupcima koji kod igrača smanjuju rizik od povreda, i kojim pospešuju balans organizma", rekao je Radaković.

Preseljenjem u Budvu, menjaće se i program rada, pa će tako akcenat na crnogorskom primorju, po rečima Radakovića, biti stavljen na kardi-respiratornu izdržljivost igrača, odnosno na povećanje kapaciteta organizma kod igrača.

"Žargonski rečeno, radi se o povećanju opšte izdržljivosti, koja kasnije treba da dovede do povećanja brzine, agresivnosti i ekspolizvnosti kod svakog od njih i vrlo bitno je da oni za to imaju potencijal", otkriva svoj plan kondicioni trener i dodaje da je jesenja izdanja crveno-belih pratio ne samo kao profesionalac, već i kao navijač kluba iz Ljutice Bogdana. 

Robi diktira tempo na treningu

Radaković najavljuje žestok "dril" tokom boravka u Budvi i kasnije u Antaliji, jer je veliki rad neophodan da bi se ostvarili rezultati kakve klub renomea Crvene zvezde zahteva na svakoj utakmici.

"To da nas čekaju veliki napori je jedino izvesno. Pružila mi se prilika da sarađujem sa velikim imenom, Robertom Prosinečkim, i prvi utisak je da sam impresioniran kooperativnošću između igrača i stučnog štaba. U takvim okolnostima i moj rad može da dođe do izražaja, čvrsto sam uveren u to, jer u suprotnom ne bih ni kročio na ovaj stadion", zaključio je Radivoje Radaković.

2024 © - Vesti online